Wednesday, 3 October 2012

Sakit Gigi





Hari tu konon2x sebagai persiapanlah nak jadi raja sehari pergi lah dentist nak cantik kan gigi. Dah lah buat appoitment pukul 9.00 pagi tapi smpai lewat n takut temujanji bertindan dengan temujanji org lain terus pergi klinik tue. Doctor check pastu dia kata ada yg kena tampal dan ada satu yang kena cabut. Okeylah buat semua seperti yang dicadangkan (X tanya harga pun main buat jer- konon2x kaya). Lepas dh siap tue doctor pun bagi antibiotic n pain killer. Jeng2x bil pun keluar RM720.00 okey. Dah lah dalam wallet ada RM200.00 jer. Nasib baik diorg bagi keluar pergi ATM jap. Tinggalkan IC ler sekejap.

 Balik tue gi service kereta n sementara nak tgu kereta siap kebetulan sebelah bengkel tue ada kedai makan. Pekenalah roti bakar & laici( Konon2x utk menghentikan pengaliran darah). Berhentilah pendarahan tue, sambil dalam hati berkata yang eh dh sihat x sangka x sakit pun rupanya cabut gigi nie.

Dua hari pastu dh mmg x sakit langsung cuma geli je dekat area yang cabut tue sebab lembut dan suci. . . . (Suci ka). Pastu dengan penuh rasa yakinnya siap buang lagi ubat tue. . .

Masuk hari yg kelima, Pesal rasa mcm sakit je gusi ni mcm pedih masa gosot gigi. Makin hari makin bengkak gusi tue. . . . . hari ni kena pi dentist balik. . . . .  tapi appoitment tue kul 1.30pm aduyaiiiii lagi beberapa jam. Baca doa jelah mampu sekarang nie. . .  . .



P/s: Kambing giginya cantik coz mam rumput jer. . . . .

5 comments:

  1. mahal gila weh sampai 700++ whitening ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. X cabut n tampal jer- memang mahal kan. Whitening tue harganya RM1600.00. Lain tahun lah buat. . . .Huhu

      Delete